torsdag 25. september 2008

Jo Nesbø


Jo Nesbø ble født 29. mars i Oslo, men vokste opp i Molde.
Nesbø er nok mest kjent for bøkene Rødstrupe, Hodejegerne og Snømannen. Han har solgt over halvannen million bøker i Norge og er oversatt til 40 språk. Nesbø debuterte som forfatter med kriminalromanen Flaggermusmannen i 1997, med politietterforskeren Harry Hole som hovedperson. Boken ble en suksess og ga han både Rivertonprisen for beste norske kriminalroman og Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman. Harry Hole er blitt en kjent norsk figur i kriminallitteraturen, og er hovedpersonen i fem andre bøker av Nesbø.
Historiene til Nesbø foregår ofte i Oslo i bøkene hans, blant annet i Snømannen og Hodejegerne og Vestkanten i Oslo er også stedet hvor handlingene foregår i tillegg til at Oslo har vært en stor inspirasjon for han.
Akkurat nå leser jeg Hodejegerne av Jo Nesbø. Boken var litt kjedelig i begynnelsen men spenningen ble etter hvert bygd opp. Handlingen foregår i Oslo, og dette er nok det som gjør den ekstra spennende fordi den virker mer realistisk og man lever seg lettere inn. Boken er i tillegg lettlest og jeg anbefaler den på det sterkeste.

Ingen kommentarer: