onsdag 26. november 2008

Carl F. Vang

Personen jeg lagde et skuespill om er en mann ved navn Carl F. Vang. Han er hovedpersonen i boken ''Den siste revejakta''. Han er en skitten narkoman, som bor sammen med kjærsten Siv og datteren Liss i en leilighet i Oslo.
Carl F Vang som hans fulle navn er, er litt av ukonvensjonell hasjrøyker. Han ''følger'' loven og er en veloppdragen mann, samtidig som Robert hans bestevenn er noe av den samme typen. Carl er også glad i datteren Liss, som han bare kaller ''ungen''.
Siv og Carl har bestemt at narkotika ''ting'' ikke skal inn i leiligheten, det tyder på at Carl er en rasjonell type, til tross for narkotika handler og hasjrøyking. Litt usedvanlig, og i tillegg stiller det han som narkoman i et annet lys.
Det er deler i boka hvor Carl er veldig følsom og det er litt overraskende å plutselig få lese noe som er følsomt og koslig om en mann som Carl.
Carl kler seg i slitte klær, har bustete hår, stinker forferdelig og bryr seg ekstremt lite om hvordan han ser ut. Det er få ting han ''bryr'' seg om, nemlig Siv, datteren Liss, bestevennen Robert og hasj selvfølgelig.

Jeg synes at boka var bra. Den var morsom og annerledes enn anndre bøker jeg har lest. Og det er nok Ingvar Ambjørsens måte å skrive på, han skriver sånn som han snakker, han er ironisk og morsom i fortellerstil.

Ingen kommentarer: